UW PREMIUM DRUKWERK PARTNER

Wat is de beste afwerking voor je Spandoek?

  1. Home
  2. Blog
  3. Wat is de beste afwerking voor je Spandoek?

Spandoeken komen natuurlijk in alle gewenste formaten, maar wist je ook dat je jouw spandoek op allerlei manieren kunt afwerken? Een spandoek wordt bij iedere manier geschikt voor een andere manier van bevestigen. Van ringen tot aan tunnel, in deze blog leggen we je graag uit hoe jij voor jouw spandoek de beste bevestigingsoptie is.

Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!
Afwerking Spandoek met Ringen

Spandoek Gezoomd met Ringen:

Het spandoek met ringen is by far de meest populaire keuze bij de afwerking van het spandoek, vaker ook wel een ‘ringendoek’ genoemd. Bij de optie ringen worden de randen van het spandoek omgezoomd voor extra stevigheid en daarna voorzien van ringen. Deze gegalvaniseerde (verzinkte) ringen, inclusief transparante laklaag, bieden een stevig ankerpunt waarbij je jouw spandoek makkelijk in bijvoorbeeld een frame kunt inhangen of kunt tyrappen aan een hekwerk. De afstanden tussen de ringen kun je ook zelf bepalen.

 


Afwerking Spandoek met Tunnel

Tunneldoek:

Een ander populaire optie is het aanbrengen van een tunnel in een spandoek. Om te zorgen dat de lasnaad niet los laat zitten er in een tunneldoek altijd 4 ringen, hierdoor is bevestiging middels elastiek koord met haken ook een optie op jouw tunneldoek. Zo kun je een tunneldoek makkelijk opspannen aan een hekwerk voor tijdelijke reclame met een spandoek.

 

 

Afwerking Spandoek

 

Schoongesneden:

De laatste optie die bij spandoeken vaker gebruik wordt is het zogeheten ‘schoongesneden’. Hierbij komt jouw spandoek zonder enige verdere afwerking en kan deze bijvoorbeeld gebruikt worden om met nieten te bevestigen aan een houten framewerk, of men kan het spandoek in een kliklijst plaatsen.


Koorddoek:

Wil jij direct aan je spandoek een bevestigingsmethode hebben? Dan is het koorddoek uitermate geschikt voor jouw doeleinden. Het koorddoek komt namelijk (zoals de naam al aangeeft) direct met een koord aan één stuk in de lasnaad. Daarbij kun je zelf ook nog kiezen hoeveel ‘slack’ je wilt hebben aan beide kanten, zodat je altijd genoeg koord hebt om je spandoek te bevestigen. Overigens zitten er altijd 4 ringen in een koorddoek om te zorgen dat de lasnaad niet loslaat. Het voordeel hierbij is wel dat het koorddoek op meerdere manieren in te zetten is.

Spandoek voor Demonstraties:

De laatste veel voorkomende optie is het demonstratiedoek. Deze is nagenoeg hetzelfde als het eerder genoemde tunneldoek behalve dat bij het demonstratie doek de linker- en rechter tunnel zijn afgesloten middels een extra ring. Hierdoor kun je makkelijk twee palen in de tunnels duwen en zal de ring ervoor zorgen dat het demonstratiedoek niet zal afzakken. Een demonstratiedoek kan bij ons altijd geleverd worden met een steel van 150 centimeter. In totaal zal een doek van 200×100 centimer, inclusief de stelen zo’n 2,5 kilogram wegen, hierdoor wordt het demonstreren een stuk makkelijker!

Jouw ideale spandoek:

Zoals je kunt zien zijn er vele manieren van het afwerken van een spandoek. Of je nu een frame hebt of volgende week naar een demonstratie gaat: wij helpen je graag verder met jouw spandoek-behoeftes. Je kunt zelf gemakkelijk direct online bestellen bij DrukHuis.Online of, bij een grote afname, kun je gratis contact op nemen met een van onze specialisten voor advies of een offerte.