FAQ

Check voor je jouw ontwerp uploadt altijd de aanleverspecs bij het product van je keuze.

Ontwerp / Huisstijl / DTP

Waar moet een ontwerp aan voldoen?

Het ontwerp moet opgemaakt zijn in Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop of Quarkxpress. De precieze aanlever specificaties kunt u op onze website terug vinden.

Hoe kan ik een ontwerp uploaden?

U kunt gebruik maken van ons wetransfer-kanaal https://drukhuis.wetransfer.com

Kan ik geholpen worden bij het ontwerp?

Ja, onze DTP professionals staan voor klaar! Tegen een meerprijs vanaf € 75,00 excl. BTW kan de studio van Drukhuis u een ontwerp opmaken (ontvang: 3 lay-out voorstellingen, 2 x nieuw + 1 x correctie). Wilt u iets speciaals, maar weet u niet of dit kan worden gemaakt, dan u kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice of op onze website onder contact.

Verzending / Levering

U kunt dagelijks terecht bij ons afhaal adres :

Bedrijventerrein ©-Mill
Jan Campertstraat 17
Gebouw E – Unit 0.07
6416 SG Heerlen

Voor de verzendkosten rekenen wij €12,50 Euro excl. BTW per zending.
Dit geld niet voor Posters en Flyers deze worden gratis verstuurd.

Bij bestellingen langer dan 200cm of zwaarder dan 20 kg zijn extra kosten verbonden.

Let op! Levertijden gelden vanaf de huidige dag als productiedag, mits de bestelling inclusief drukklare bestanden bij ons binnen zijn voor 10 uur ‘s ochtends.

Indien er geen drukklare bestanden zijn aangeleverd geld de levertijd vanaf het moment dat de bestanden beschikbaar zijn.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Wij verzenden de door u bestelde producten door geheel Nederland. De verzendingen worden op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur aangeboden. Het is niet mogelijk om te verzenden naar een postbus. Indien u een vraag heeft over uw pakket, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat zijn de levertijden?

De verzendingen worden op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur aangeboden.

Wat moet ik doen als mijn bestelling beschadigd is tijdens het transport?

U kunt dit binnen 24 uur tijdens kantooruren melden bij onze klantenservice, waarna wij een passende oplossing zullen bieden. Wij verzoeken u het product niet te gebruiken tot wij contact met u hebben opgenomen.

Bestellen

Wilt u een bestelling plaatsen?

-Loop gezellig bij ons binnen , de koffie staat klaar 😉
-Vul het contact formulier in of stuur een mail naar info@drukhuis.com en wij nemen binnen 2 uur contact met u op.
-Chat met 1 van onze medewerkers.
-Telefonisch kunt u ons natuurlijk ook bereiken en staan we u graag te woord.

Hoe weet ik of mijn bestelling goed is geplaatst?

U krijgt na de verwerking van uw order automatisch een emailbericht van uw bestelling.

Annuleren / Retourneren

Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren?

Afhankelijk van de status van de opdracht is het mogelijk geheel of gedeeltelijk kosteloos te annuleren. Stuur een e-mail naar info@drukhuis.com met het onderwerp: annuleren en je ordernummer, waarna wij contact met je zullen opnemen.

Over het algemeen kun je van onderstaande overzicht uit gaan:

– In behandeling: annulering mogelijk. Indien we het bestand hebben gecontroleerd brengen wij € 15,00 in rekening per ontwerp.
-Wachten op bestanden: annulering mogelijk en kosteloos
-Gereed voor controle: annulering mogelijk en kosteloos
-Gereed voor drukken: annulering mogelijk. Indien we het bestand hebben gecontroleerd brengen wij € 15,00 in rekening per ontwerp.
-In productie: annulering niet meer mogelijk
-In herdruk: annulering niet meer mogelijk
-Verzonden: annulering niet meer mogelijk

Wat moet ik doen als het verkeerde is geleverd?

U kunt dit binnen 24 uur tijdens kantooruren schriftelijk melden bij onze klantenservice, waarna wij een passende oplossing zullen bieden. Wij verzoeken u het product niet te gebruiken tot wij contact met u hebben opgenomen.

Betalen

Factuur

Wij zenden je, na je bestelling, een factuur via de mail. Je kunt bij Drukhuis betalen op de volgende wijze:

 

Overboeking via bank

Je maakt het verschuldigde bedrag over via de bank met vermelding van ordernummer. Na ontvangst van het bedrag wordt de productie in gang gezet. Hierover worden geen extra kosten berekend.

 

Op factuur

Je maakt het verschuldigde bedrag binnen de vastgestelde betalingstermijn over met vermelding van order- en/of factuurnummer. Je kunt te allen tijden een kopie van jouw factuur opvragen, waarna wij deze via de mail zullen toezenden.

 

Aanmaningen of betalingsherinnering

 

Als je op rekening betaalt en dit niet binnen de afgesproken termijn voldoet zullen wij je een eerste herinnering sturen. Na deze herinnering volgt een tweede herinnering. Mocht je dan nog steeds je betalingen niet hebben voldaan zullen wij de factuur uit handen geven aan een incassobureau.

Aanleverspecificaties

Om uw product zo snel mogelijk en in optimale kwaliteit te drukken is het van belang dat uw bestanden aan onze aanleverspecificaties drukwerk voldoen. Zo weet u zeker dat uw product er perfect uit gaat zien!

  1. BESTANDSFORMATEN:

Adobe Photoshop (t/m versie CS5)

-Resolutie: 300 DPI
-Kleurprofiel: CMYK
-Bestandsformaat: *.tiff, *.eps, *.jpg, *.psd
-Flattened (niet in lagen)
-Indien van toepassing: denk aan de AFLOOP
-Elk ontwerp in een apart bestand

Adobe Illustrator (t/m versie CS5)

-Resolutie: 300 DPI
-Kleurprofiel: CMYK
-Bestandsformaat: *.PDF, *.AI, *.EPS
-Flattened Transparency
-Indien van toepassing: denk aan de AFLOOP
-Elk ontwerp in een apart bestand
-Lettertypen omzetten naar lettercontouren

PDF

-Resolutie: 300 DPI
-Kleurprofiel: CMYK
-Bestandsformaat: Certified PDF (PDF/X-3:2002)
-Flattened Transparency
-Inclusief snijtekens en afloop
-Elk ontwerp in een apart bestand
-Lettertypen omzetten naar lettercontouren

 

  1. AANLEVEREN VAN HET ONTWERP

U kunt gebruik maken van ons wetransfer-kanaal https://drukhuis.wetransfer.com

Het versturen per post of koerier is geheel op eigen risico; schijven, cd’s of USB-sticks kunnen in de post beschadigen.

  1. KLEUREN

De bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK. Wanneer RGB-bestanden omgezet worden in CMYK, kunnen hierdoor kleurafwijkingen ontstaan. Aanbevolen wordt om niet meer dan 280% kleurdekking te geven bij CMYK. %C + %M + %Y + %K 

  1. AFLOOP

Om drukwerk goed te kunnen snijden, is een afloop nodig aan alle zijden. Deze afloop moet worden toegevoegd aan het uiteindelijk formaat, spandoeken + 1cm , Flyers & Posters + 0,2mm

TIP !! Spandoeken: Plaats tekst en tekstkaders 10cm van de snijrand i.v.m. evt ophangsystemen.

INDIEN EEN SPANDOEK MET EEN SPANHAAK GESPANNEN WORDT, MOET HET ONTWERP 20CM KLEINER ZIJN DAN DE AFMETINGEN VAN HET FRAME.

  1. RESOLUTIE 150 – 300DPI

De afdruk wordt mogelijk onscherp bij een lagere resolutie dan 150 dpi , geadviseerd wordt 300dpi; In de meeste gevallen is dit in het ontwerp reeds zichtbaar. Wij raden het dan ook af om met een lagere resolutie te werken.

  1. TRANSPARANTIE EN OVERDRUK

Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt (transparency flattened). Daarnaast wijzen wij je erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan. Wanneer dit namelijk wel het geval is, bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (let op: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.)

  1. NIET JUIST AANLEVEREN VAN HET ONTWERP

Indien bestanden niet drukklaar worden aangeleverd, zullen wij in overleg met u naar een oplossing zoeken. Drukhuis kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van niet juist aangeleverde bestanden. Denk hierbij aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten etc. Indien wij correcties of aanpassingen moeten uitvoeren (na overleg), brengen wij kosten in rekening.

  1. ONTWERP LATEN MAKEN

Wij beschikken over een uitermate gespecialiseerde club mensen wanneer het gaat om ontwerp en DTP-werkzaamheden. Bestanden opmaken, bewerken of zelf helemaal ontwerpen is geen enkel probleem. Tegen scherpe tarieven kunnen wij u binnen het gehele proces van ontwerp tot bestand zeer goed begeleiden.

Heb je vragen?
Drukhuis.com
Bedrijventerrein ©-Mill
Jan Campertstraat 17
Gebouw E – Unit 0.07
6416 SG Heerlen
+31 (0)45-711 15 40
Openingstijden

Maandag tot Vrijdag
10:00 – 17:00